Строителен подход

От Белпром осъзнаваме, че качественото изпълнение е предпоставка за спокоен живот. Именно затова, то седи в основата на нашия строителен подход осигурявайки на обитателите комфорт, сигурност, ниски експлоатационни разходи, дълъг живот на сградата и устойчива във времето визия.


Тук бихме искали да Ви запознаем с едни от основните компоненти на жилищното строителство, които ни позволяват да създадем един сигурен и функционален дом.

Belprom

Конструкция

Конструкцията на нашите сгради е монолитна, стоманобетонна и безгредова. Състои се от носеща фундаментна плоча, в някои случаи от ивични и единични основи, вертикални елементи – стоманобетонни колони и шайби, поемащи хоризонталните въздействия и вертикалните натоварвания, както и от безгредови-подови конструкции.

Тухли

Изграждаме всички външни ограждащи стени от енергийно ефективни и екологични керамични блокове с дебелина 25 см, гарантиращи дълготрайност и здравословен микроклимат за Вашия дом. За вътрешните стени залагаме на керамични блокове с дебелина 12.5 см. Работим с лидери в бранша като Wienerberger.

Топлоизолация

Изграждаме ефективна интегрирана топлоизолационна система с материали на доказани лидери в бранша, като Henkel и Baumit. Системата се състой от плочи EPS (стиропор) прикрепени посредством залепване и дюбелиране към външните ограждащи стени на сградата, полагане на армираща стъклофибърна мрежа и нанасяне на две ръце шпакловка.

Крайното покритие, предпазващо системата от атмосферни влияния и даващо естетическа завършеност на сградата е структурна мазилка. Предвиждаме необходимите топлоизолационни решения с XPS (познат като „FIBRAN”) или каменна вата по покривните скатове, както и в зоните на хоризонталните плочи над обитаеми помещения.

Дограма

Залагаме на PVC или алуминиева дограма с пет или повече камери, гарантирайки на своите клиенти добра енергийна ефективност, тишина и спокойствие.


Стъклопакета е троен, с нискоемисийно (К) стъкло отвътре, което осигурява пропускането на слънчевите лъчи вътре в помещението и предотвратява напускането на топлинна енергия извън него през зимата, бяло стъкло по средата и нискоенергийно стъкло (четири сезона) отвън за намаляване преминаването на UV лъчи и топлина през лятото.

Както при другите елементи на строителството, така и тук, работим с високо качествени производители от класа на Kömmerling и Schüco.

Инсталации

За изграждане на силовата инсталация в сградите използваме мостов проводник и разпределителни кутии положени в мазилката, както и СВТ проводник положен в гъвкав шлаух или PVC тръби. Монтираме и оборудваме апартаментните табла с предпазители и дефектно токови защити.

В апартаментните монтираме ключове и контакти, а в общите части осветителни тела. Слаботоковата инсталация, състояща се от домофонна система и интернет окабеляване за всеки апартамент, изграждаме посредством проводник FTP cat 5e и оптичен кабел. 

Асансьори

Залагаме на надеждни производители от ранга на Orona, за да гарантираме на клиентите си сигурност и дълъг живот на съоръжението. Асансьорите са с иноксови автоматични врати и луксозна кабина с вградено огледало.

Добавени екстри включват: интегрирана система (Брайлова азбука) за хора с увреждания, както и защитна функция при спиране на тока, която позволява асансьорът да се придвижи до най-близкия етаж и да отвори врати.

Въпроси и отговори